Heat4All

Copyright © Heat4All. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden

EcoTec Tyr

Maakt van een droom werkelijkheid eventueel in combinatie

met elektrische verwarming of warmtepomp.

De Tyr is een volledige automatische pelletkachel.

Dit betekend dat het lekker warm is als U thuis komt.

De Tyr hoeft niet handmatig aan of uit te worden gezet,

hij wordt met een thermostaat geregeld. De thermostaat

wordt op een strategische plaats in de woning geplaatst

zodat de warmte afgifte van de Tyr optimaal zal zijn.

 

De Tyr heeft een capaciteit van 6 kWatt wat ruim voldoende is

om meerdere kamers in de woning te verwarmen.

 

 

 

Waarom de Tyr kopen?

De Tyr maakt gebruik van de nieuwste en beste technologie op gebied van pelletverbranding welke is gecombineerd met een prachtig Scandinavisch design.

De Tyr maakt gebruik van het zgn. onder-voer-principe, wat staat voor betrouwbaar, hoog rendement en minimaal onderhoud.

Voorde opslag van pellets wordt een aparte opslag gemonteerd, of naast de kachel of achter de kachel in een andere ruimte. Net wat u het beste uitkomt.

De Tyr werkt met pellets van 6 mm tot 8 mm dikte maar hij kan ook met stukhout worden gevoed. Deze kachel wordt thermostatisch geregeld, eventueel met klokthermostaat, nachtverlaging o.i.d.

Door het toepassen van deze kachel wordt toch goedkoop gestookt terwijl er niet geïnvesteerd hoeft te worden in een complete centrale verwarmingscircuit in de woning.

 

As en verbranding

Verwarming met een Tyr kachel is hetzelfde als verwarming met andere soorten kachels.

Het grote verschil is dat er nu gebruik wordt gemaakt van hernieuwbare brandstof dat as als afvalproduct produceert. Deze as, opgevangen in de aslade, moet op gezette tijden geleegd worden. Door te kiezen voor een aszuiger (als optie) wordt het schoonmaken van de kachel een stuk eenvoudiger.

De as kan aan de natuur worden teruggeven door het over de tuin of land te strooien, hierdoor hoeft er minder kunstmest over het land te worden gestrooid, maar kan ook met de biobak worden afgevoerd.

Door het verbranden van biobrandstof (pellets of hout) wordt er geen extra koolzuurgas (CO2) in de atmosfeer verspreidt.  

 

 

EcoTec Tyr houtgestookt kachel
Pellet voorraad
achter de kachel in
een andere ruimte