Heat4All

Copyright © Heat4All. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden

Waarom EcoTec?

Dichtbij, tevreden klanten en goed voor het milieu.

Door te kiezen voor een EcoTec houtgestookte cv ketel, kiest u voor de beste kwaliteit  en met de hoogste expertise op gebied van houtverbrandingstechniek.

EcoTec pellet cv ketels zijn er met een vermogen van 7 kW tot 300 kW. Door hun jarenlange ervaring op gebied van pellet branders durven ze te garanderen dat de EcoTec produkten de beste produkten op de markt zijn en met de laagste brandstofkosten.

We zien houtpellets niet als de brandstof van de toekomst, maar als het energiesysteem van vandaag! Olie en gas bronnen zijn niet onuitputtelijk, door gebruik te maken van de natuurlijke bronnen zoals bomen kunnen wij de uitstoot van de schadelijke koolzuurgas, door verbranding, sterk reduceren.

Hernieuwbare energiebronnen zoals biobrandstoffen verhogen de uitstoot van koolzuurgas op aarde niet. Daarom wordt het stoken op houtpellets ook wel “groen vuur” genoemd. Tijdens de groeiperiode van de bomen wordt het koolzuurgas door de bomen opgenomen en tijdens het stoken op houtpellets komt dit koolzuurgas weer vrij. Door deze kringloop komt er geen koolzuurgas extra in ons milieu.

 

90-95% Rendement met minimale onderhoudskosten

Door het gepatenteerde onder-toevoer-principe wordt alle brandstof gedwongen om door de verbrandingskamer opwaarts te verbranden. Hierdoor is het zeker dat alle pellets (incl. eventuele houtstof en kruimels) langzaam door de verbrandingskamers wordt gedrukt en zullen worden verbrand. Na de verbranding wordt het as uit deze verbrandingskamer in de aslade gedrukt.

Het resultaat, de brander is niet gevoelig is voor kleine stukjes in de pellets, wat onoverkomelijk is doordat de bulkauto de pellets in de silo blaast, en zullen ook volledig worden verbrand. Het design van de EcoTec is zo gemaakt dat ook toekomstige brandstoffen zoals pellets van schors ook in deze houtgestookte cv ketels zullen verbranden.

Het onder-toevoer-principe staat ook voor een efficiëntere verbranding van pellets in uw cv ketel, met een rendement van 90-95%. Hierdoor hoeft u ook niet constant over het schoonmaken van de EcoTec pellet brander te denken. Onderhoud wordt hierdoor geminimaliseerd tot gemiddeld zo’n 1x per maand voor deze moderne verwarmingsketel.      

Het onder-toevoer-principe